Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna inspireras av Skaraborg

Sanna Nielsen vill visa en ny sida av sig själv. Därför sätter hon nu upp en glittrande show med låtar från stjärnor hon själv lyssnat på. Givetvis bjuder hon också på sånger från sin egen repertoar. – Jag har också låtit mig inspireras av musiker från Skaraborg, säger Sanna Nielsen på telefon från New York.

Hon har aldrig varit där tidigare och är minst sagt inspirerad a v allt hon sett. Det enda Sannas manager är orolig för är att hon aldrig sover.

– Jag vill ju hinna se så mycket som möjligt, menar sångerskan.

När hon väl ställer sig på scenen är det med ett stort band med mycket namnkunniga musiker. Bland annat finns basisten Per Björling både med på i Allsångsscenen och den nya konsertserien.

Skaraborgare

Han är född i Skövde, bodde först i Falköping och flyttade sedan till Mariestad.

– Jag var faktiskt på min adress och tittade på på porten till Marknadsgatan 7A i Falköping för ett par dagar sedan, berättar Per.

Han har inte valt musiken, utan den har snarast valt honom.

– Jag minns att jag inte ville sjunga med de andra förskolebarnen eftersom det lät så dåligt. Man kan säga att jag var kvalitetsmedveten redan i den åldern, säger Per och skrattar.

Stor scen

Sanna Nielsen valde faktiskt mellan Let´s Dance och Hamburger Börs.

I vinter presenterar sångerskan sin första egna show av det här slaget. Anledningen till beslutet är att Hamburger Börs gör scengolvet stort nog att rymma en manstark orkester, mullrande gospelkör och scenografi i Robbie Williams anda.

– Om jag får säga det själv, så har Börsen gjort ett klokt vägval, säger Sanna Nielsen och ler.

Sett föregångarna

Allsångsledaren har själv besökt företrädarnas Börsen-shower.

– Det är skönt att överta scenen efter Orup, Skifs och Lena PH. Känn ingen press, säger Sanna med ett skratt.

Satsningen blir en hyllning till de egna musikfavoriterna. Idoler som fick henne att lämna Bromölla och bli känd redan som 11-åring med radiohiten ”Till en fågel” 1996.

Hon är 33 år och har en scenkarriär på 22 år – det kan inte många stoltsera med.

Nu gäller New York

Showen har premiär den 31 januari och för att hämta extra inspiration har hon och några ur produktionen åkt till New York och Las Vegas tillsammans med showregissören Mikael Gordon-Solfors.

Och Sanna Nielsen gillar vad hon ser.

– Vi har sett en musikal om Donna Summers liv och det var fantastiskt. Dessutom har vi hunnit besöka den legendariska jazzklubben Blue Note. Tjejerna stod upp i lokalen och bara skrek, fortsätter sångerskan.

Det blev också en gospelbrunch med Harlem Gospel Choir på scenen.

– Jag väntade bara på låtar som "Happy Days" skulle komma, men det fanns ingen möjlighet att gå upp och sjunga på scenen.

Vild fotosession

Per Björling, basist och sångare, är en viktig och naturlig del i hennes nya show.

Både han och produktioner utlovar också en hel del överraskningar.

– Publiken kommer att få en hel del oväntade låtval, menar basisten.

Sedan tidigare är han basist i SVT-orkestern på ”Allsång på Skansen”. Han ser fram emot Börsens storsatsning. Lokalen är Sveriges äldsta nöjesetablissemang och grundades redan 1812.

Frilansande musiker

– Även om jag spelat i olika konstellationer, så gillar jag att vara frilans och spela med olika artister, konstaterar Björling.

Han har bland annat stått på scenen med Orup och Lena PH.

– Orup och jag hade ett ganska långt samarbete, men den nya showen med Sanna känns väldigt spännande. Det är inte en artist som gör det här för tionde året i rad, utan som får sätta upp en sådan här föreställning för första gången, berättar musikern.

Han konstaterar också att Sanna går in för en satsning ordentligt och har inte ens fusklappar när hon kör allsången, utan kan allting utantill.

Friends

Kapellmästare är Stefan Brunzell, som en gång var med och startade gruppen Friends i Myråsen utanför Skara. Nu står även han på Allsångsscenen och på Hamburger Börs.

– Det blir en show med sången i centrum, lovar Sanna.

Sångerskan utlovar hit-tolkningar från bland andra Fleetwood Mac, soul-sångerskan Dionne Warwick, 60-talsbandet Crosby Stills Nash & Young, Diana Ross och discogruppen Bee Gees.

– Jag vill att ”Mitt Sanna jag” ska bli en show med internationella influenser och hits. Dessutom hoppas jag att publiken ska upptäcka en ny sida av mig, säger Sanna.

Fotnot: Showen har premiär den 25 januari nästa år och sedan blir det sammanlagt 50 föreställningar under våren.