Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandahls filmbudget: 150 miljoner kronor

Författaren och filmskaparen Ronnie Sandahl, med rötter i Falköping, har fått en budget på motsvarande 150 miljoner kronor till sitt senaste filmprojekt. Detta efter ett budkrig mellan flera stora amerikanska filmdistributörer. Det skriver Dagens Nyheter.

Det handlar om filmen Perfect, som skildrar om den amerikanska gymnasten Kerri Strug och är baserad på hennes självbiografi.

Perfect är den tredje delen i en trilogi om idrott, psykologi och prestation som Ronnie Sandahl påbörjade med filmen Borg.

– Jag är sportintresserad och har alltid tyckt att det görs en miljard sportfilmer men det är få filmer som behandlar människorna på arenorna på allvar. Jag tycker att det finns utrymme för en annan sorts sportfilm, som är smartare och farligare, säger Ronnie Sandahl i en nyligen publicerad intervju med Falköpings Tidning.

Filmen Perfect kommer att börja spelas in när skådespelarna har tränat upp sig rent fysiskt, och efter den pågående krisen kopplad till coronaviruset.

Regissör för filmen Perfect blir Olivia Wilde.

Ronnie Sandahl har skrivit manus till de tre filmerna i trilogin och den andra filmen i trilogin, Tigrar, har han även regisserat.

– Vi filmade i höstas i Italien i det som nu kan betecknas som corona-bältet, har han tidigare berättat för Falköpings Tidning.