Jean kom från Libanon till Sverige för tre år sedan. I Libanon hade han börjat plugga till designingenjör och tänkte fortsätta på den inriktningen i Skövde, men kom inte in på programmet på högskolan. Då blev det plan B istället, vilket innebär att han blev tatuerare.

Den grundläggande tekniken hade han lärt sig på en utbildning hemma i Libanon. I Sverige har han fortsatt att förkovra sig på egen hand men har även praktiserat lite på andra studios. Till sist tog han steget fullt ut och öppnade eget.

– Det har gått bra. Jag fick många kunder med en gång och har även en hel del bokningar. Jag var rädd när jag skulle börja men gjorde det ändå. Nu känns det okej, men det är ingen lek utan affärer som ska skötas, säger Jean.

Han understryker att säkerhetsaspekten är mycket viktig.

– Jag är noga med hygienen och att följa de regler som finns. Det är viktigt att jag är professionell, både för mig och för kunderna.

Under de senaste årens tatueringstrend har antalet tatueringsstudios ökat och bara i Skövde finns nu mellan fem och tio stycken.

– Det är tufft med många duktiga tatuerare. Samtidigt är det köer på upp till tre-fyra månader hos många av dem som finns här i Skövde, så det finns kunder, säger Jean.

Som grund för sitt yrkesval har Jean ett stort konstnärligt intresse. Redan som liten tecknade han mycket och målar numera i olja. Under sin tid i Sverige har han haft verk med på en samlingsutställning för unga konstnärer och ställer ut tavlor på Skövde konsthall under november.

– För att bli en bra tatuerare måste man ha en konstnärlig ådra. Man kan alltid lära sig att använda redskapet men det blir inte bra om man inte kan teckna, säger Jean.

Rent tekniskt fixar Jean det mesta, men han tycker det är roligast att jobba i black and grey. Han jobbar gärna med mandalamönster och benämner sin stil som nytraditionell.

– Jag jobbar med färg också men gillar black and grey mest. Det är en svår teknik. Man måste studera in motivet ordentligt innan man gör jobbet, säger Jean.

Kundens önskemål styr när det gäller motiv. Jean gör dock inte allt utan förbehåll.

– Alla vill ha sin egen idé genomförd, men det blir oftast en förhandling och slutresultatet en kompromiss. En del tatuerar saker de inte förstår. Jag vill veta varför man valt ett speciellt motiv eftersom man ska kunna leva länge med sin tatuering, konstaterar Jean.

Själv har han ett rakt råd att ge till den som funderar på att tatuera sig.

– Man ska man tänka igenom väl vad man vill ha och sedan placera motivet på en bra plats på kroppen. Därefter ska man gå till en tatuerare som har rätt konstnärlig kompetens att utföra arbetet.

Själv gör han inga ansiktstauteringar och kan också neka till vissa motiv.

– En person var inne och tatuerade namn på tre olika flickvänner under en tidsperiod, men när han kom in och skulle ha ett fjärde namn gjort så sa jag nej, säger Jean.