Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Såg aktivister men grep inte in: ”Vi hade inte lagstöd”

En polispatrull identifierade åtta personer i samband med attentatet mot en minkfarm utanför Korsberga. Men man grep dem inte. – Poliserna på platsen har gjort bedömningen att det inte fanns lagstöd för ett gripande, konstaterar Magnus Carlsson, Polisen.

Nu jagar polisen åtta aktivister som har identifierats av vittnen till händelsen.

– Polispatruller i närheten identifierade åtta personer, men ingen av dem har ännu gripits eller förhörts. Utredningen pågår och vi har talat med de drabbade på nytt, säger Magnus Carlsson

Men om polisen identifierat personerna, fanns det inte skäl att gripa dem på platsen?

– Jag var själv inte med, men poliserna på platsen har gjort bedömningen att det inte fanns lagstöd för ett gripande, konstaterar Magnus Carlsson.

Vid tillfället fanns det 5 000 minkar på den aktuella gården och samtliga av dessa ska ha släppts ut av aktivister. Strax innan incidenten hade även hästar släppts ut från en hage i en annan gård som ligger i närheten.

Majoriteten av minkarna blev kvar i den lokal som burarna finns i. I granngården hade ett staket tagits ner så hästarna sprang lösa. Enligt Magnus Karlsson så ska vittnen på platsen sett åtta personer åka i väg i två bilar efter händelsen. Den ena bilen anträffades i området och den andra bilen hittades en knapp mil från platsen.