På måndag eftermiddag hålls ett seminarium i Skövde om morgondagens vård och omsorg i Skaraborg. Det är Östra hälso- och sjukvårdsnämnden som bjuder in till denna eftermiddag där den pågående omställningen av vård och omsorg diskuteras.

Malin Silvander och Ann-Charlotte Palmqvist från Skaraborgs sjukhus Falköping ska presentera arbetet med närsjukvårdsteam. Hans Forsberg är på plats för att berätta om höft- och knäledsoperationer som görs vid Skaraborgs sjukhus Lidköping, som ett exempel på koncentration av specialiserad vård.

Tjänstemän i regionen ska berätta bland annat om omställningen av vården i stort och möjligheter med digitalisering. Det kommer också att vara en paneldiskussion där flera tjänstemän deltar liksom politiker som Gunilla Druve Jansson (C), ordförande i Östra hälso- och sjukvårdsnämnden, Ulla-Britt Hagström (L), ordförande i styrelsen för Skaraborgs sjukhus, och Anna-Karin Skatt (S) som är kommunalråd i Tidaholm och ingår i Skaraborgs kommunalförbunds beredning för välfärd.