Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så maxar du 2019 års ledighet

2018 var ett guldår ur semestersynpunkt då många röda dagar landade på ett sådant sätt att arbetstagare fick bra utväxling på semesterdagarna. 2019 blir lika bra. Här hittar du tipsen för att maximera årets ledigheter.

Detta året var ett guldår ur semestersynpunkt då många röda dagar landade på ett sådant sätt att arbetstagare fick bra utväxling på semesterdagarna. Här kommer ett glädjande besked att se fram emot, 2019 blir nämligen ett lika bra år att maximera semesterdagarna, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Julen har precis passerat och i år inföll den på en måndag, vilket innebär att arbetstagare fått längre ledighet i och med alla röda dagar. Julen nästa år blir lika bra ut semestersynpunkt. TT skriver att endast fem dagars semesteruttag ger 16 dagars sammanhängande ledighet.

Julen är dock inte den enda storhelgen där det går att få ut längre sammanhängande semester. Den som vill resa till varmare breddgrader kan passa på under till exempel påsken då man får tio dagars ledighet vid fyra dagars semesteruttag.

– Påsklovsveckan tillsammans med sport- och höstlovsveckorna är mycket populära reseperioder. För dessa veckor gäller det dock att boka i god tid, eftersom priserna annars tenderar att gå upp när många svenskar är lediga samtidigt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket, till TT.