Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spöktåget tar besökarna till nya läskiga Sommarland

Snart förvandlas Skara sommarland till ett riktigt paradis för alla halloween-entusiaster med spöken, pumpor och monster. En ny attraktion är Spöktåget där konduktören Boo gör sitt bästa för att skrämma passagerarna.

Den 26 oktober slår portarna upp för halloweenupplevelsen Scary sommarland. Då lämnar spöktåget stationen med en ovanligt ryslig konduktör. Spöket Boo kastades av från sitt tåg under en oväntad, ryslig höststorm. Sedan dess har han varit fast i människovärlden och gjort allt för att få tag på ett nytt tåg så att han kan återvända till Spökriket.

Ju fler år som passerat, desto rysligare och galnare har Boo blivit i sin kamp att hitta ett tåg. Nu har han tagit sikte på Sommarlandståget som det perfekta färdmedlet för att återvända till Spökriket. Men kommer han att lyckas och vad händer då med tågets alla passagerare?

Spöktåget är en av två nya attraktioner som Sommarland skapat enbart för sitt halloweenfirande. Den omfattar en teaterföreställning och en tågtur och är öppen för hela familjen.

Sommarland planerar ytterligare en spökattraktion, men den avslöjas först i början av oktober. Hela parken kommer dock att höljas i spindelväv och spökliga inslag. Besökarna kan prova sina förmågor på Häxans stig, där det gäller att lösa en uppgift och ta sig över bron för att sedan inhämta en belöning från häxan.

I Labyrinten gäller det att försöka hitta vägen ut. De som lyckas kan lyssna på ruskiga berättelser under sagostunden på torget eller hälsa på alla spöklika varelser som drar runt i parken.

Det bjuds också på mat med halloween-touch. Vad sägs om varm pumpasoppa? Hamburgare, korv och pannkakor finns också i utbudet.

Hela tivolilandet – utom Radiobilarna och Newton – kommer också att vara öppet under Scary sommarland, som pågår den 26-27 oktober samt 30 oktober-3 november. Nöjesparken skickar dock med en brasklapp, dåligt väder kan påverka möjligheten att hålla alla attraktioner öppna. Vattenlandet samt andra attraktioner utanför tivolilandet är stängda.

LÄS MER: Så ska Sommarland förvandlas till ett spöklikt ställe

LÄS MER: Allt klart för nya åkattraktionen Snake på Sommarland