Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Viktoriaskolan är ett misslyckat skrytbygge"

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna i Skara går nu ut med en kampanj på hur de vill att “Skaras skolor ska präglas av trygghet och studiero”, samt “att inget barn ska lämnas efter men ingen ska heller hållas tillbaka”. Vi i MUF Skara håller med om dessa påståenden men anser att socialdemokraterna jobbar efter dem är en ren och skär lögn.

Den nybyggda Viktoriaskolan är vad vi vill kalla ett enda stort misslyckat skrytbygge. Två mindre fungerande högstadieskolor slogs ihop till en större,som trots fantastiska insatser från skolledning och lärare fått ett problematiskt resultat. Man har helt utan empirisk bas byggt en högstadieskola, med mycket öppna ytor, vilket resulterar i ett högljutt landskap. Något som uppenbart är störande. Skollagen är tydlig med att all verksamhet ska baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet, en lag som S alltså anser sig kunna strunta i. Är detta socialdemokraternas ständiga policy, att helt åsidosätta vetenskap och enbart bygga stort? Ni föreslår ju nu samma lösning för förskolan! Varför prioritera stordrift framför trygghet, arbetsro och lärande?

Socialdemokraterna påstår att de vill att “inga barn ska lämnas efter, men inte heller hållas tillbaka”. Ändå är Viktoriaskolan inte anpassad för elever med bland annat neuropsykiatriska funktionsvariationer. Just därför blir sossarnas politik att istället strunta i de mer utsatta. Att inte anpassa skolan efter alla elevers behov genom god miljö och rätt antal pedagoger så skapas istället mycket oväsen och stimmiga förhållanden. I sin tur resulterar detta i att de högpresterande eleverna inte utvecklas i den utsträckning de hade kunnat, samtidigt som elever med diverse svårigheter inte får de möjligheter att uppnå kunskapskraven som de förtjänar.

Det är fler tillbudsrapporter än någonsin tidigare, grundskolan i Skara har en enda central specialpedagog! Istället har S nu två gånger röstat ner moderata motioner om fler pedagoger i förskolan samt mera pengar för skolorna. Detta anser vi är ansvarslöst. Ni ger inte eleverna i Skara en ärlig chans. Våran fråga är, när och hur tänker socialdemokraterna omprioritera till skolan? Varför har ni agerat utan vetenskaplig grund och därmed fullständigt nonchalerat skollagen?

Vi i moderata ungdomsförbundet tycker att ungdomar i Skara kommun förtjänar en lugn skolmiljö och en utbildning som leder till goda skolresultat utifrån varje individs förutsättningar.

Carolina Wretman, Ordf. MUF Skara

Wiktoria Dziwak, 1:e Vice ordf. MUF Skara

Vincent Andersson, Ledamot MUF Skara

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel