Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysliga vandringar och bokcafé i "stallet"- här är Charlie teaters premiärer

Charlies teater laddar för två nya premiärer under veckan. Den ena kommer i form av ett bokcafé - den andra är en riktig rysare.

Nu på onsdag, den 14 oktober, inleds satsningen på ett bokcafé i Skara. Med jämna mellanrum kommer Charlies Teater hälsa välkommen till en kulturell fikamiljö i Djäknestallet - givetvis bland en stor mängd böcker, skriver de i ett pressutskick. Böckerna kan läsas på plats, men den som vill kan också ta med sig en bok hem.

Majoriteten av bokkafé-kvällarna kommer att kopplas till en programpunkt. Så också på onsdag. Under rubriken ” I tunna utför Niagara – en berättelse om Dramatiska Damer” berättar skribenten Nils Hjort om rösträttskämpar, diktatorer med flera. I boken Dramatiska damer, har han tillsammans med Maria Persson skrivit om 75 fascinerande damer sedan 1500-talet, och varför deras historia ofta berättar sin samtids historia.

På söndag den 18 oktober är det smygpremiär för ”Vi går igen”- en ruskig vandring bland skrönor i historiska Skara. Då kan den som vill få höra en och annan spökhistoria, bekanta sig med allehanda väsen och kanske också få riktigt kalla kårar.

– Berättelser och skrönor om spöken och gengångare finns i hela världen och det sedan väldigt lång tid tillbaka. De är en del av berättartraditionen, och den ska vi vara rädda om, säger Charlotte Kristensson i Charlies Teater i ett pressmeddelande.

Vandringen ”Vi går igen” pågår till och med den 1 november.

– Vi följer förstås rekommendationerna vad gäller begränsat antal deltagare, och därför är det anmälan som gäller till såväl föreläsning som vandring, säger Charlotte Kristensson.