Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rotary uppmärksammar Planeten

För tredje året i rad skänker Skaras två Rotaryklubbar en penninggåva till diakonihuset Planeten. En mötesplats i Skara som varje dag tar emot mellan 40-50 gäster.

– Det känns som en angelägen uppgift att stödja ett sådant här viktigt arbete, säger Christer Kjellner president i Skara Rotaryklubb.

– Men också att uppmärksamma allmänheten på att verksamheten finns och behöver allt stöd den kan få.

Planeten är ett ställe där människor i livets alla skeden kan träffas och finna respekt och vardagsgemenskap i värme och trygghet. Här finns gamla och nya vänner, aktiviteter av olika slag och alltid gott fika. Det drivs av en ideell förening som består av olika kyrkor i Skara, och har sin verksamhet i bottenvåningen på Missionskyrkan på Rådhusgatan 10 i centrala Skara. Man har öppet måndag, tisdag, onsdag och fredag kl 10-15 och har många gäster varje dag.

Skara pastorat har anställd personal på Planeten, men vem som helst kan arbeta där som volontär och hjälpa till på olika sätt. Med sömnad, matlagning, kreativt arbete eller musicerande. Eller bara vara någon man kan prata en stund med.

– Vi inom Rotary har varit med och stöttat många internationella viktiga projekt som t.ex. End Polio Now, men det är också viktigt att vi är med och stöttar på hemmaplan. Därför var det ett lätt beslut för våra klubbmedlemmar att återigen ge en penninggåva till Planeten. Vi vet att den kan göra skillnad, säger Mathias Kark som är president i Skara Borgen Rotaryklubb.

Läs också: