2 000 personer brukar komma till Valhall på Skövde vin- och delikatessmässa som pågår under matfestivalen. Nu hoppas arrangören på 3 000 besökare.

På sådana mässor ska det vara lite trångt, lite folkliv, tycker Albert Khalaf, mässarrangör.

Vi vill att det ska vara mer tillgängligt för alla som önskar komma. Det ska bli en folkfest, ett forum där man träffas och kan smaka och handla delikatesser, fortsätter han.

För att locka fler besökare sänks inträdespriset för de tusen första som kommer, och fem-sex nya utställare ska finnas på plats.

Bland dem kan nämnas ett företag som jobbar med italienska kvalitetsviner, och som enligt dem själva säljer världens bästa grappa.

När grappan kom till Sverige smakade det hemskt, men grappa kan vara väldigt, väldigt gott. Jag var i Italien i våras och smakade riktigt bra grappa, berättar Albert Khalaf.

Under de två dagarna som mässan hålls kan man också testa olika sorters rosévin i den nya rosébaren, Det bli en vinprovning med enbart mousserande viner; från champagne till cava.

Besökarna kommer också att hitta grekiska, franska, spanska och italienska delikatesser, choklad och lakrits, ost, fisk och skaldjur, viltkött och svenskt mathantverk.

Jag tänker dra i mig några ostron! Det tycker jag är gott!