Redan när första bandet Tea Voices slog första ackordet var det gott om publik och det fortsatte långt in på natten. Sista band ut var Superposer Wannabe från Stockholm, som liksom samtliga artister bjöd på sitt gage för en god sak. Börje Bappelsin showade med sitt humorfyllda program med en mängd klädbyten och efter honom kom Errols Angels som hyllade Eddie Meduza, men höll sig till repertoaren ”över bältet”.

Rockin'Boys var ett av totalt tjugo band som spelade på festivalen och det svängde bra

Foto Viron Media

Publiken kunde också lyssna till blues med Hometown Mojos, The Club och Moa Blucher, rockabilly med Rockin' Boys, hårdrock av Mile, Rexoria och The Wires.

Showkanalen körde ett ABBA-medley och dansbandspubliken fick sitt av Sound från Mariestad. Två Göteborgsband har byggt upp en stor beundrarskara i Hjo då de har varit här flera gånger. Det är The Bertils med sin Beatlesmusik och Sea Blue Band som alltid fyller dansgolvet.

Det bjöds också på rockmusik med kristet budskap av The Gentlemen från Tidaholm och Pugs Choir från samma stad tolkade bland andra Janis Joplin.

Från Mullsjö kom ett annat populärt band som kallar sig A Full House och från Skövde kom Season of Fall. På festivalområdet fanns allt som brukar finna på en festival, utom öltält.

– Detta är en festival för hela familjen, så därför har vi valt bort den delen, berättar arrangörsföreningens ordförande Siewert Anderson.

Rock mot Cancer drog en stor publik och det var ofta full fart på dansgolvet.

Foto Viron Media

– Här finns flera matställen, men ingen alkohol och det har fungerat utmärkt. Vi har aldrig under de här fem åren haft ett enda bråk eller liknande.

Barnen hade en egen del i parken med hoppborg, barnens lotteri, en mycket populär ansiktsmålning och en fiskdamm.

Publiken lade en frivillig entréavgift och bidrag i insamlingsbössor, åt,drack och handlade i de olika stånden. Hela överskottet går sedan till Barncancerfonden Västra och alla som jobbade under festivalen gjorde det utan ersättning.

Tre organisationer var engagerade och de gjorde ett jättestort jobb. Det var Hjo Lions Club, Hjo Rotaryklubb och Round Table Hjo- Grönköping.

Utan dem hade vi inte klarat av detta arrangemang, menar John Jarstål som skötte mixerbordet och hade sina två söner och Robert Baráth till sin hjälp.

Håkan Forsberg är kassör i föreningen Rock mot Cancer och han berättar med en belåten min att insamlingen i år kommer att slå alla tidigare rekord.

Förra året blev nettobehållningen 435.000 kronor och det är redan passerat. Ännu är dock inte alla pengar redovisade och det kommer fortfarande in bidrag via Swish, så något definitivt slutresultat har vi inte än, men det ser inte omöjligt ut att nå upp över en halv miljon.