Det började med rapporten och det relativt dåliga företagsklimatet i Skaraborg och det blev starten till den här idén. Tanken är att det ska bli nio föreläsningar under det kommande året.

– Vårt mål är att hålla den här nivån på föreläsare, så att företagen och kommunerna är fortsatt intresserade av att dyka upp, förklarar Erik Lundgren.

Tanken är att ha fokus på ledarskap, utveckling och framtid i Skaraborg. Varje gång kommer också föreläsaren att besöka ett företag och arrangörsduon har fört en dialog med Fredrik Reinfeldt om uppdraget. Han har han läst på om Skaraborg och vet vilka utmaningar området står inför.

– Fredrik ska också specialstudera det företag han ska besöka lite extra. Vid första föreläsningstillfället den 14 mars på Knistad ska Reinfeldt efter föreläsning och paneldebatt gästa Skövde 4-hjulingar, konstaterar Camilla.

Grundidén är att företagare och andra intresserade ska abonnera på föreläsningsserien och priset kommer att variera utifrån deras storlek.

– Vi vill ju att alla ska ha möjlighet att vara med, även ensamföretagare, fortsätter Camilla.

Sammanlagt är målet att hålla en träff i månaden med uppehåll över sommaren. Vid varje tillfälle kommer också ett tiotal företag att få möjlighet att ha en enskild lunch med föreläsarna – den första sker på Baccus vinkällare ute på Knistads herrgård.

Varje träff kommer att starta med frukost, för att sedan innehålla en föreläsning och en paneldebatt med deltagare från bland annat näringslivet.

– Tanken är att man även ska kunna ställa frågor per sms, berättar Camilla.

Erik Lundgren jobbar i dag med kommunikation på Wettern kommunikationsbyrå i Hjo och Camilla finns på det nystartade företaget Konferens och event i Skaraborg.

– Vårt mål är att skapa nätverk och förbättra samarbetet i hela Skaraborg, inte bara inom kommungränserna, förklarar Erik Lundgren.

Just nu arbetar man med att få klart med tre föreläsare till, men de kan ännu så länge inte avslöja namnen.

– Vi räknar med att kunna berätta det den 14 mars på själva arrangemanget, fortsätter Erik.

Hittills har intresset från olika aktörer inom näringslivet varit mycket stort, så stort att det till och med överraskat arrangörerna. Moderator under den första paneldebatten kommer Andreas Wilhelmsson att vara.