Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionen satsar 21 miljoner på kunskapscentrum i Skövde

Västra Götalandsregionen satsar 21 miljoner kronor på ASSAR Industrial Innovation Arena. Med pengarna ska ett produktionstekniskt laboratorium vidautvecklas i Skövde som stärker möjligheterna för tillverkning av elmaskiner till elfordon.

Projektet ”Vidareutveckling av produktionstekniskt laboratorium för elektriska drivlinor” ska vidareutveckla ett produktionstekniskt laboratorium vid ASSAR Industrial Innovation Arena vilket stärker regionens möjligheter för tillverkning av elmaskiner till elfordon. Beslut om finansiering med 21 miljoner kronor fattades torsdagen den 4 juni av Västra Götalandsregionen.

Projektet är sökt av IDC West Sweden AB och kommer att utgå från möjligheter och slutsatser av redan genomförda projekt drivna genom ASSAR i samverkan med Högskolan i Skövde, Science Park Skövde och tillverkande företag.

— Att ASSAR Industrial Innovation Arena är en nod med en nationell spets innebär att de tillverkande företagen som verkar i Västra Götaland avsevärt kan stärka sin internationella konkurrenskraft, säger Leif Pehrsson, VD, IDC West Sweden AB, i ett pressmeddelande.

—Satsningen är jätteviktig för Skaraborg och regionens möjligheter till en fortsatt industriell utveckling och för att stärka ASSAR som ett nationellt kunskapscentrum, instämmer Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.

I projektet ska man vidareutveckla och förstärka ett befintligt laboratorium för drivlinesystem till elektrifierade fordon. Genom projektet kommer ASSAR ta ytterligare ett steg som ett nationellt center för forskning och utveckling inom produktionsprocesser för elektriska drivlinor.

— Vi kommer genom projektet att bygga vidare på den labbmiljö som sedan tidigare finns i ASSAR, för att stödja utvecklingen av produktionsprocesser för elektriska drivlinor inom fordonsindustrin. Beslutet visar att ASSAR är ett ”Center of Excellence”, där utbildning, innovation och forskning verkligen ger nya lösningar för industrin, fortsätter Leif Pehrsson.