Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redovisa era förslag!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

SSU ökar på förvirringen kring skolan i Skara genom att återigen hänvisa till ”Socialdemokraternas planer på att satsa på trygghet och utbildning”. Vi vill nu se en tydlig och konkret redovisning för hur dessa satsningar ser ut!

Det finns inte en enda satsning i socialdemokraternas budget angående skolan som inte också finns med i MCKD:s budget!

Dessutom får barn och utbildning i Skara sju miljoner mer i MCKD:s budget än i vad den får i den socialdemokratiskt styrda ledningens budget. 1,6 av de miljonerna utgörs av personalresurs och en investeringsomskrivning, 5,5 miljoner utgör ren budgetutökning genom politiska omprioriteringar. I den socialdemokratiska budgeten omprioriteras inte en enda krona till skolan i Skara. Kan SSU förklara vad de menar med ”socialdemokraternas satsning på trygghet och ökad arbetsro”?

Vilka pengar är det man satsar?

Skollagen är tydlig i sitt krav på att skolan i allt ska vila på vetenskaplig grund. Det finns brister i Viktoriaskolans utformning när det gäller pedagogiska möjligheter, nu senast lyftes problematiken med elever inom NPF-spektrat i kommunfullmäktige i juni när budgeten debatterades, deklarerade den socialdemokratiska ordföranden i Barn och utbildningsnämnden uttryckligen att han inte känner till någon forskning eller studie som ger vetenskapligt stöd för stordriftsbyggen, vilket S nu vill satsa på även när det gäller förskolan.

Så kan SSU förklara hur socialdemokraterna lyssnar in den vetenskap som gynnar eleverna och lärandet?

Där har vi nu två konkreta frågor till SSU.

Vi ser med förväntan fram emot besked om SSU kan besvara dem, istället för att bara prata om sin syn på Moderat politik.

Carolina Wretman, ordförande MUF Skara

Wiktoria Dziwak, 1:e vice MUF Skara

Vincent Andersson, Ledamot MUF Skara

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel