Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo för Rävakasloppet i Norra Vånga

Nu laddar Norra Vångas föreningar i samverkan inför årets stora begivenhet ”Rävakasloppet”. Det går av stapeln på söndag den 16 juni.

Det är Bygdegårdsföreningen, kyrkan, skytteföreningen, Exelsior och bollklubben ENV som tillsammans står för cykelevenemanget.

Söndagen den 16 juni mellan kl 10 och 12 sker starten där deltagarna ska ta sig längst 12 kilometer slingriga vägar i Vångas vackra natur. På vägen får de lösa kluriga frågor men också testa lite praktiska kunskaper. Ingen hets och ingen stress, alla kör i sin egen takt. Uppmaningen är dock att ta på sig cykelhjälm, eftersom den kan ge extra poäng. För de som har svårt att cykla går det också att åka sträckan med bil.

Vid stoppet vid fornstugorna vid Humlaledet bjuds på kaffe och Exelsiorsföreninge visar gamla redskap. Väl i mål bjuder skytteföreningen på grillunch.

Förutom fina vinster som sponsrats av bygdens företag så delas ett pris på 500 kronor ut till största anmälda laget.