Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånade företagetarens egna ord om händelsen

Klockan 00.30 natten mot torsdagen slog minst två maskerade rånare till Eriksons Chark i Nossebro. Nu berättar ägaren om händelsen som skakat familjen.

I ett pressmeddelande beskriver familjen Erikson med personal vad som drabbat dem. Det är den nuvarande ägarens föräldrar som fick ett ovälkommet och hotfullt möte den natten.

"Två maskerade gärningsmän tog sig in i lokalerna genom att forcera ett fönster varpå larmet utlöstes. Företagets tidigare ägare som bor med sin hustru i en tillhörande lägenhet gick för att kontrollera larmorsaken och gick då rakt i armarna på inbrottstjuvarna varpå inbrottstjuvarna med hot tilltvingade sig nycklarna till företagets kassaskåp."

Rånarna nöjde sig dock inte med bytet, och det hela tog en ny vändning. Rånarna tog med sig den äldre mannen som bor i lägenheten i jakt på mer stöldgods på fastighetens ovanvåning.

"Där väcktes även hustrun och de fick lämna ifrån sig en mindre summa pengar de hade i sina plånböcker. De blev även fråntagna sina mobiltelefoner som senare återfanns på platsen varpå rånarna flydde."

Företagets VD Gustav Erikson berättar nu om ilskan över vad såväl företaget som hans föräldrar utsatts för.

– Det är ett vidrigt brott som begåtts och värst är det så klart för de direkt drabbade – mor och far. Vi försöker alla stötta varandra så gott det går och känner ett gott stöd från samhället och våra samarbetspartners. Ett par kunder kom till och med in med blommor och av andra har vi fått kakor och bakverk till personalen vilket såklart uppskattas.

Det var på torsdagskvällen oklart exakt hur mycket pengar som rånarna kom över. Polisen tekniker var på torsdagsförmiddagen på plats för att säkra spår på brottsplatsen.