Raggarklubben All Star Cruisers i Skövde grundades för två decennier sedan. Den 14 juli kommer medlemmarna fira de 20 åren med en nostalgikväll för allmänheten på Rålängsvallen i Låstad.

Dansparken har rustats upp och gjorts i ordning av medlemmarna själva och för dem är det en självklarhet att jubileet ska firas just där.

– Det var den första folkparken som fanns i Skaraborgs län, så den är gammal. Vi har restaurerat såväl den som vårt klubbhus i fem år. Det ser ut som det gjorde förr, berättar ordförande Carina Andersson.

All Star Cruisers brukar arrangera danskvällar två gånger om året, men jubileumsfirandet kommer att innehålla enbart dansbandsmusik till skillnad från andra kvällar då det brukar vara mer rockabilly- eller bluesrocksbetonat.

Populära dansbandet Scotts har tackat ja till att spela på Rålängsvallen den 14 juli.

Foto Martin Frick

Den här gången blir det en större satsning vilket innebär att Scotts bjudits in att stå för underhållningen. Eftersom de spelar såväl gammalt som nytt hoppas ordföranden att det ska tilltala den stora massan.

– Vi riktar in oss på de som vill bugga och satsar stenhårt på dem. Vi ska till exempel bjuda in de som anordnar buggkurser, säger Carina, som hoppas på en uppslutning om cirka 300-400 personer.

Hela kvällen kommer gå i gammal stil vilket innebär servering av korv och hamburgare samt möjligheten att pröva lyckan i pilkastning och på chokladhjul. Ytterligare inslag kan tillkomma säger Carina.

Hon berättar att hela föreningen med 31 medlemmar är involverad i arrangemanget och att alla hjälper till på ett eller annat sätt efter förmåga.

– Alla är taggade men vet om att det kommer bli hektiskt framöver. Men vi har riktigt roligt ihop och gemenskapen är stor, så det kommer bli jättebra.

Förväntningarna är höga och det hörs hur exalterad Carina är.

– Det pirrar i hela kroppen! Det kommer bli väldigt roligt det här, avslutar hon.