Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punkådra, attityd och budskap på museet

De är nyss hemkomna från en miniturné i Sydkorea och släpper i dagarna ett nytt album. Nu på onsdag 24 oktober kommer de till Västergötlands museum i Skara för en unik akustisk konsert.

Browsing Collection är heta just nu. Det händer mycket kring de fyra tjejerna från Skaraborg. De har blivit signade på ett förlag och har varit på en miniturné i Sydkorea tidigare den här hösten.

Skövdebandet består av medlemmarna Moa Lenngren, Nora Lenngren, Mimi Brander och Carro Karlsson. De har spelat sedan 2008 och de beskriver bandet som en kanal för att få ut känslor och åsikter. Genom att skriva låttexter om händelser och saker som verkligen betyder något hoppas de på att kunna bidra till samhällsdebatten, som de tycker är ganska slätstruken.

– Vi skriver mycket om samhället och våra egna upplevelser, säger Nora Lenngren i ett pressmeddelande.

– En låt handlar till exempel om folk som tafsar och tar sig friheten till andras kroppar. En annan handlar om klassklyftor, fortsätter hon.

I presentationen av bandet framhåller de att de vill bidra till allas lika värde, rättigheten att få vara sig själv och att ta vara på det vi har här och nu.

– Våra ledord är ”Var inte en skit, våga stå på dig samt rädda planeten”, säger de.

– Vi på Västergötlands museum är verkligen superglada för att de hade tid och möjlighet att komma till oss, säger programproducent Hanna Eklöf.

– Vi har arbetat med att tillföra musik och spelningar i museets programutbud de senaste åren. Precis som Browsing Collection vill vi som museum också synas i samhällsdebatten och deras budskap är klockrena, avslutar hon.