Han konstaterar att polisen i dag varken har tid eller möjlighet att motverka den här typen av propaganda. Resurserna går istället till att hålla koll på återvändare som kan vara radikaliserade.

– Jag vill säga att vi har ganska bra koll på dem i dagsläget och det är ett pågående polisarbete, menar Stefan Olsson.

Han konstaterar samtidigt att det blivit färre möten med kommunerna i de här frågorna, samtidigt som de blivit bättre på att hantera det här området.

Säkerhetspolisen har också konstaterat att antalet återvändare från Mellanöstern minskat efter IS motgångar i striderna. Detta samtidigt som den våldsbejakande extremismen oförminskat fortsätter att öka.

Stefan Olsson har tidigare konstaterat att den vanligaste formen av extremism annars har funnits på vänster eller högerkanten i Skaraborg.

– 2004 och 2005 var AFA Skaraborg väldigt aktiva. Vi hade då bland annat en del händelser i främst Lidköping, men det är val snart och då brukar de dyka upp igen.

AFA lever kvar i Skaraborg, men har de senaste åren i huvudsak ägnat sig åt att publicera namna och bild på högerextrema via nätet.

Ingen kan dock förutsäga hur det ser ut i framtiden och det kan uppstå nya konflikthärdar i världen.

Även Nordiska motståndsrörelsen är aktiva i området och de har delat upp landen i vad de kallar "nästen".

– Nästeschefen finns i Skara och det har kanske gjort att aktiviteterna där varit fler, men de har medlemmar över hela Skaraborg.

Mest har de agerat via demonstrationer, flygbladsutdelning, satt upp klistermärken och affischer eller talat på något torg. Men de har också gjort avspärrningar vid olika mediehus, de har även agerat mot politiska partier.

Det fanns också flera skaraborgare som deltog i marschen i Falun första maj, där närmare 600 nazister marscherade genom centrum i ett två kilometer långt tåg.