Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar om försök till brott mot äldre

Polisen i västra Skaraborg ber nu invånare att vara vaksamma efter flera misstänkta försökt till brott mot äldre, där äldre blivit uppringda på porttelefonen av en person som utger sig för att komma från ett elföretag.

Det har kommit in två tips i Lidköping där polisen misstänker försök till brott mot äldre. Äldre personer har i båda fallen blivit uppringda på porttelefonen där en kvinna uppgivit att hon är från EON. Hon ber om att få bli insläppt i portuppgången.

Polisen misstänker att det är ett sätt att lura sig in i lägenheten för att begå brott, då etablerade och seriösa företag aldrig skulle jobba på det sättet.

Polisens råd är att vara vaksam, om det ringer på dörren så begär legitimation och släpp inte in någon okänd.

–Man inte ska släppa in vem som helst om om inte vet vem det är. Seriösa företag jobbar inte så och de som har ett ärende i portuppgången löser så de kan komma in på annat sätt, säger Fredrik Malm, lokalpolisområdeschef Västra Skaraborg.

I nuläget har polisen inga brottsanmälningar gällande detta utan det är enbart tips som kommit in. Polisen ber nu om hjälp med att sprida informationen och att tipsa dem om man gjort några iakttagelser eller utsatts för ett liknande kontaktförsök. De vill gärna kontrollera personer eller fordon som kan kopplas till detta.

– Vi är jätteintresserade av tips. Men man ska inte vänta för länge att ringa oss, då kanske vi har möjlighet att få tag på dem som håller på såhär, säger Fredrik Malm.

De två tipsen polisen fått in rör just Lidköping, men tillvägagångssättet kan förekomma på fler platser i Skaraborg och närliggande områden.

– Det är en typ av brottslighet som rör sig över stora områden, inte bara i Skaraborg, utan nationellt. Det handlar oftast om kringresande brottslighet.