Polisen spanade på mannen och såg hur paketet postades i brevinkastet i hans dörr. Mannen befann sig då hemma i lägenheten i Skövde. Efter en stund såg polisen också hur han kom ut och åkte iväg, för att komma tillbaka efter en knapp timme.

Då greps han och polisen gjorde en husrannsakan i hans lägenhet. I en papperskorg hittades det vadderade kuvertet som nyss hade lagts brevinkastet. I en ventillucka i ett oanvänt källarförråd hittade polisen ett paket narkotika i precis samma storlek som amfetaminpaketet som hade postats till mannens adress. I paketet fanns omkring 100 gram amfetamin.

Mannen verkade påverkad av narkotika när han greps och urinprovet visade att han hade använt amfetamin och cannabis. I mannens väska fanns 6700 kronor när han greps.

Vid husrannsakan hittades och beslagtogs också allehanda material som kan användas vid narkotikahantering, till exempel kanyler, en våg, plastpåsar och cigarettpapper. Dessutom hittades narkotika, bland annat amfetamin och cannabis, uppdelat i mindre mängder. I källaren hittades också bland annat kokain, och även där cannabis, förpackat i mindre mängder.

Mannen i 30-årsåldern hade också en pepparsprej hemma och åtalas därför även för vapenbrott.

Mannen förnekar att han har något med narkotikan som kom i brevlådan att göra, men erkänner att han har haft annan narkotika. I förhör har han förnekat att han får narkotika levererad med posten. Han menar att någon annan måste ha beställt det i hans namn.

I polisförhör har mannen hävdat att det amfetamin han köper inte ser likadant ut som det i paketet som kom med posten och att han bara köper av en och samma leverantör:

Jag köper amfetaminet av en och samma person: Kalle Anka.