Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen larmades till streetrace – 200 bilar

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Vid Tre Älgar i Grästorps kommun pågick ett större streetrace i natt. Polisen uppskattar det till ett par hundra bilar som var på plats.

Rose-Marie Andersson, stationsbefäl på Lidköpingspolisen säger att larmet om streetrace kom vid halv ett natten till söndag.

– Det var cirka 200 bilar som hade samlats vid Tre Älgar i Grästorps kommun. Det är ett populärt ställe där vi vet att man brukar köra.

Ingen greps men tävlingen avbryts och bilarna försvann från platsen.

– När vi kommer och kör med blåljus brukar de försvinna. De vet att de gör något olagligt, men vi kan inte lagföra så många så vi brukar köra fram och tillbaka tills de har lämnat platsen.

En annan polismetod är att under tävlingen ställa sig vid vägen som en vanligt hastighetskontroll med laser för att fånga fortkörare och på så vis kunna få tag på vissa bilar, förklarar Rose-Marie Andersson.

Streetrace brukar ske efter information via Facebook eller vissa hemsidor.

Har det något med cruisingen i Tidaholm att göra?

– Visst kan det hänga ihop och att man först varit där och tittat, men de som kör streetrace är en annan grupp, lite yngre människor med snabbare bilar än de som deltar i cruising, säger Rose-Marie Andersson,