Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen håller medborgardialog i Skara: "Kom och prata trygghet med oss"

På torsdag eftermiddag den 1 oktober vill polisen möta medborgarna i Skara för att prata trygghet. Platsen är Hötorget och Skaras kommunpolis Elisabeth Oliv hoppas att många ska ta chansen.

– Medborgardialogerna lägger grunden för vad vi inom polisen och kommunen ska jobba med nästkommande år, säger kommunpolisen i Skara Elisabeth Oliv.

Hon kommer tillsammans med fritidschefen Camilla Helander och Stina Malmström som är utvecklingsledare i kommunen möta medborgarna på Hötorget där man ställer upp sitt mobila poliskontor.

Mellan klockan 14:30-16:30 hoppas de att så många som möjligt ska ta chansen att komma och snacka trygghet och fylla in medborgardialogen. Den ligger sedan till grund för nästa års medborgarlöfte.

– Det kan handla om exempelvis belysning som behöver åtgärdas eller trafiksituationer som behöver ses över, säger Elisabeth Oliv.

När medborgardialogen är genomförd kommer kommun och polis att kolla över vad som kommit in och vilka åtgärder man kan sätta in.

– Det här är ett bra tillfälle att få tycka till och få sin röst hörd om man vill lyfta åtgärder som behöver göras för att öka tryggheten.

För de som inte har möjlighet att komma dit går det också bra att fylla i den digitala enkäten som finns på polisens och Skara kommuns hemsida.