Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen berömmer hjältarna

Polis larmades 17.19 på måndagen till Danska vägen i Falköping. En kvinna hade blivit knivskuren och fått föras till sjukhus i ambulans. – Jag vill rikta beröm för de två som arbetar på panncentralen och fick bort gärningsmannen. Annars är det inte säkert att hon varit i livet, säger Lars Johansson på polisen.

Utredningen av händelsen leds nu av enheten för grova brott i Skaraborg. Och polisen konstaterar nu att det med stor sannolikhet handlar om någon form av relationsdrama.

– Vi har kunnat höra kvinnan kort och hon vårdas nu på intensivvårdsavdelning för sina skador, konstaterar Lars Johansson.

Försvann

När vittnena kom till platsen lyckades de få bort den 55-årige mannen och polisen berömmer dem för sin insats.

Gärningsmannen kunde senare gripas i centrala Falköping.

– Vi har kunnat höra honom och han vidgår de faktiska omständigheterna och att han varit på platsen. Men eftersom han inte hade advokat närvarande vet vi just nu inget om hans inställning i skuldfrågan, fortsätter Johansson.

Mordförsök

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Tommy Nyman säger att om någon har sett någonting så vill polisen gärna ha in tips. Då ringer man 114 14.

Både kvinnan och mannen ska vara hemmahörande i Falköping.