Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pocketspecial i Litteraturpodden: Om familjehemligheter och syskonkärlek

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

I årets sommarspecial av Litteraturpodden utforskar Emilia Söelund, Hanna Källqvist och Marie Johansson Flyckt utbudet av nya pocketböcker. Temat är familjerelationer.

I dag släpps det 24 avsnittet av Smålands litteraturpodd. Inför semestern har redaktionen läst aktuella sommarpocket av författare som Elena Ferrantes, Lena Andersson, Geir Gulliksen, Vigdis Hjort och Helena von Zweigberk, men också lättsam underhållning som "Förälskelsen" av Amanda Schulman och Hannah Widell.

Alla böcker som recenseras handlar om familjerelationer.

– Sommaren är en tid, då vi spenderar mycket tid med våra familjer, vare sig vi vill det eller inte. Sedan märkte vi också att många av årets nya pocketböcker kretsar kring familjen, säger Hanna Källqvist som är ansvarig för sociala medier inom Hall Media och som härmed debuterar i litteraturpodden.

I litteraturpoddens sommarspecial deltar också utgåvechef Marie Johansson Flyckt och kulturredaktör Emilia Söelund.

Du kan lyssna på Smålands litteraturpodden direkt i spelaren eller via din vanliga poddapp. Den går också att hitta via Soundclouds sajt.

I avsnittet recenseras följande böcker:

Lena Andersson: Sveas son

Elena Ferrantes: Skuggan av en dotter

Lena Ackebo: Darling Mona

Amanda Schulman och Hannah Widell: Förälskelsen

Geir Gulliksen: Se på oss nu

Helena von Zweigberk: Totalskada

Vigdis Hjort: Arv och miljö

Karin Smirnoff: Jag for ned till bror

Tessa Hadley: Syskonen