November månad är månaden då Mustaschkampen drivs i hela landet. Det är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj för att lyfta medvetandet kring prostatacancer och manlig hälsa.

Nu utmanar PNP Stålhallar Skaras företagare att odla mustasch under hela november månad. Förhoppningsvis ska mustascherna få Skaraborna uppmärksamma, och också skänka en slant till forskningen mot prostatacancer.

– Det är till ett gott ändamål. Själv har jag många vänner som dött i cancer, säger Peter Johansson som är styrelseordförande och delägare i PNP Stålhallar.

Nu hoppas han att Skaras företagare ska våga anta utmaningen att odla sin mustasch i kampen mot prostatacancer, men kanske också skänka pengar.

– Vi kommer så klart också att skänka en slant.

På PNP har man redan tjuvstartat lite. Bland andra Peter själv.

– Jag var tvungen, om det ska hinna bli nåt, skrattar han och fortsätter;

– Jag har egentligen mustaschförbud hemifrån, så det kan bli en jobbig månad, men det är för ett gott syfte.

Även PNP Stålhallars omkring 40 montörer ställer upp och låter mustascherna växa. Om fler företag nu antar utmaningen lär det märkas i Skara.

– Vi kommer se konstiga ut allihop som går runt på stan.

När månaden är slut får företagarna skicka in bilder till Skaraborgs Läns Tidning som sedan utser det företag som under november månad lyckats få till de bästa mustascherna.

– Men vi tror inte att de andra är så duktiga. Vi kommer vinna ganska så enkelt, säger Peter Johansson skämtsamt.

Hur det går får vi se om en månad. Låt Mustaschkampen börja!