Sommargården Planteringen har i år utökat sina öppettider. Det är enligt ett pressmeddelande öppet hela augusti, onsdag till söndag, samt helgerna i september. Minigolfen är öppen och caféet serverar hembakat fika och smörgåsar på Albin Ahlmans nattjästa bröd.

Säsongen på Planteringen avslutas med en Kärlekshelg, 28-29 september. Bland annat kommer ett mänskligt hjärta att bildas utomhus, som fotas med drönare. Förhoppningen är att så många som möjligt kommer att vara med så att hjärtat blir så stort som möjligt. Linneas Kärleksturne, Skaras egna Linnea Lundholm, kommer finnas på plats. Fika med tema kärlek kommer serveras i caféet. Kanske blir det också en och annan överraskning under helgen.

Innan Sommargården Planteringen stänger för säsongen blir det premiär i Skara för en föreläsning som varit enormt populär i kommuner runt om i Skaraborg.

Den 4 september kommer Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde Lozano, författare till boken Utmattningens labyrint – En patient & en läkare - två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Föreläsningen är unik med både en patient och en läkare som båda ger sin sida av arbetet mot ett friskare liv.

I föreläsningen utgår Ulrika och Antonio från innehållet i deras bok och pratar om stress och utmattning, prestationsångest och panikångest, symtom och varningssignaler och om den viktiga frågan som läkaren ställde i samband med sjukskrivning för utmattningssyndrom. Frågan som skulle bli början till en viktig och värdefull insikt.

Läkaren berättar om sitt arbetssätt i mötet med patienter med utmattningssyndrom och man får möjlighet att ta del av fem viktiga punkter för att undvika utmattning. Ett avsnitt handlar också om att vara anhörig till någon med utmattningssyndrom. Föredraget avslutas med en frågestund.