Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pinuppor och vigsel på fredagens Power Big Meet

Fredagen på Power Big Meet bjöd på fler bilar och fler aktiviteter, så som en pinuppa-tävling och raggar-vigsel.

Mitt i den två kilometer långa sträckan med gamla amerikanska bilar står läktaren. Det var där som ett flertal av fredagens aktiviteter hölls under det pågående Power Big Meet på Hovby flygplats utanför Lidköping. Först bedömdes en rad speciella och häftiga bilbyggen. Sedan var det dags för pinuppa-tävling, med tjejer och kvinnor som klätt upp sig enligt det gamla amerikanska stuket. Vinnaren av tävlingen heter Jennie Mark, men går även under namnet Miss Chevy Sess.

– Jag kom in i det här för några år sedan. Jag har alltid gillat bilar och sen har stilen kommit allteftersom. Nu är det min levnadsstil, säger Jennie från Knäred i Laholms kommun.

Hon går däremot inte alltid klädd på det viset.

– Nej, inte när jag jobbar. Men ibland kan det vara kul att klä upp sig om jag ska gå och fika eller så.

Läs mer: Se alla bilder från finbilscruisingen

En så kallad raggarvigsel var även planerad, där par kunde gifta sig. På grund av bristande intresse ställdes det in, men ett par valde att sätta ringar på varandras fingrar ändå. Arrangören Kjell Gustafsson klev in som präst, något som det lyckliga paret var helt nöjda med.

– Vi har planerat det här i en vecka. Det kändes kul att göra något outside the box, säger Jonathan Broström som tog Ida Nilsson till sin maka.

Läs mer: Enorma bilfesten är igång