Peter Forsberg behöver förmodligen inte någon närmare presentation. Inte efter den berömda OS-straffen mot Kanada, som till och med blev frimärke.

Han är en svensk före detta professionell ishockeyspelare. Många framhåller Forsberg som en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna. Det finns även de som ser honom som en av världens och NHL:s bästa någonsin.

Forsberg har vunnit två OS-guld, två VM-guld, samt två Stanley Cup. Han har även vunnit flera individuella utmärkelser som till exempel Guldpucken (1993 och 1994) som Elitseriens bästa spelare, Calder Trophy (1995) som bästa nykomling i NHL och Hart Trophy (2003) som NHL:s mest värdefulla spelare.

Efter stora skadeproblem i sin fot som gjorde att Peter inte spelade i NHL på nära tre år gjorde Forsberg en comeback i Colorado Avalanche i februari 2011. Det blev bara två matcher för klubben innan han den 14 februari tillkännagav att han avslutade karriären.

Nu ska han alltså inspirera skaraborgarna i föreläsningsserien Skaraborg session, arrangerad av Camilla Rickstrand och Erik Lundgren.

– Jag funderade på vad vi kunde göra för att stärka samarbetet mellan olika kommuner och företag i vårt område. Och efter att ha frågat ett antal aktörer kom vi fram till den här modellen, säger Camilla.

Det började med rapporten och det relativt dåliga företagsklimatet i Skaraborg och det blev starten till den här idén. Tanken är att det ska bli nio föreläsningar under det kommande året.

Tanken är att ha fokus på ledarskap, utveckling och framtid i Skaraborg. Varje gång kommer också föreläsaren att besöka ett företag och arrangörsduon har fört en dialog med gästen om uppdraget.

Grundidén är att företagare och andra intresserade ska abonnera på föreläsningsserien och priset kommer att variera utifrån deras storlek.

Se bilderna från Reinfeldts besök på onsdagen: