Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personal och skyddsombud känner stor oro när nattpersonal dras in

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

När beslutet tog i Omsorgsnämnden om att minska på nattpersonal på Malmgården och Vallehemmet deltog inte Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Vi tyckte att risk och konsekvensanalysen som arbetsplatsombud/skyddsombud tog fram visade på allvarliga risker för både personal och brukare. Det kan bli en ökad tidspress med risk att kvalitén blir sämre. Och det blir mindre trygghet för våra brukare på boendena. Och en hel del andra risker. Enhetscheferna tog fram en handlingsplan utifrån risk och konsekvensanalys av indragen nattlinje som förslår förslag på att minska riskerna när personalen minskar. Då anser vi i S, V och MP att personalen ska få möjlighet att yttra sig och vara delaktiga ännu en gång, utifrån chefernas utarbetade handlingsplan, dvs. ny risk- och konsekvensanalys ska göras med de nya förslagen inarbetade i den. Vi anser att det är av stor vikt att personalen skall vara delaktiga i sådana här personalförändringar som många känner stor oro för. Därför deltog inte vi beslutet om att dra ner nattpersonal.

Michael Karlsson (S)

Jonny Karlsson Edvinsson (V)

Magnus Gunnarsson (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel