Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkeringen vid Björndammen stängs av när stationsområdet går in i slutfasen

Denna vecka påbörjas arbetet med att bygga en ny gång- och cykelväg från Skaraborgsgatan mot Jarlagatan. Under tiden kommer parkeringsplatserna vid Björndammens västra sida att stängas av.
– Vi hoppas att alla kan ha överseende med detta och tänka på att det gäller en begränsad tid, säger gatuchefen Mats Bäck.

Snart är stationsområdet färdigt. Under veckan som gick kunde bussarna återigen börja släppa av sina resenärer vid de ordinarie busshållplatserna och enligt Skara kommun är man i slutfasen med arbetet.

– Vi är övertygade om att alla kan se att förändringarna leder till ett slutresultat som vi alla kan vara nöjda med, säger stadsarkitekt Ian Cortes.

Det finns säkert en och annan som muttrat över de många vägarbeten som pågår i och utanför stan och som gör att trafiken tillfälligt påverkas, men tiden för anläggningsarbeten är begränsad och måste av naturliga skäl ske vår eller höst.

Från och med vecka 42 byggs en ny gång- och cykelväg från Skaraborgsgatan mot Jarlagatan. Likväl kommer ytan framför Björndammen, norr om stationshuset, att fräschas upp. Det innebär att parkeringsplatserna vid Björndammens västra sida kommer stängas av under byggnationstiden.

– Säkerheten är viktig för dem som arbetar och för Skaraborna och därför stänger vi av vägar och gator där det behövs. Vi hoppas att alla kan ha överseende med detta och tänka på att det gäller en begränsad tid, säger gatuchefen Mats Bäck.