25 februari dömdes 49-åringen och den man som utpekats som medhjälpare av Skaraborgs tingsrätt. 49-åringen dömdes till 18 års fängelse för mordet i Moholm. Medhjälparen, en 46-årig man, dömdes till 6 år och 6 månader för bland annat mordbrand.

Tingsrätt skriver i domen mot männen att de tillsammans och i samförstånd misshandlat offret, en 44-årig man, genom att slå flera gånger med ett svärdsliknande föremål mot mannens huvud och ansikte. 49-åringen var dock den som enligt utredarna och tingsrätten avlossade skott med ett kulgevär mot offrets huvud.

Men det, menar 49-åringen, är felaktigt. Därför överklagar han domen till Göta hovrätt, han menar att fängelsestraffet mot honom väsentligt ska sänkas.

Relaterat till artikeln

Precis som under rättegången hävdar han att han i mångt och mycket spelat en underordnad roll i händelserna som ledde till 44-åringens död. Istället hävdar 49-åringen att den utpekade medhjälparen spelat en större roll än vad som framkommit under utredningen.

Enligt tingsrätten är det ställt bortom varje rimligt tvivel att han dödat 44-åringen.

- Han har lämnat uppenbart oriktiga uppgifter, säger 49-åringen om "medhjälparen".

49-åringen fortsätter hävda att han sovit under den tid brottet inträffat, och att han vaknat först när polisen kom för att gripa honom.

Relaterat till artikeln