Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östgötaduo tolkar Vreeswijk på Cesarstugan

Kommande vecka bjuds det på Cornelis Vreeswijk-musik på Cesarstugan i Östra Tunhem. Två herrar från Östergötland, Jan Holmbom och Lennart Karlsson, är det som levererar.

Musik av Cornelis Vreeswijk har under många år tilltalat människor, så det finns all anledning att tro på ett välbesökt arrangemang på Cesarstugan i Östra Tunhem den 26 september.

Namnet på föreställningen är Somliga går med trasiga skor – en musikalisk vandring i Cornelis Vreeswijks fotspår.

Över hela landet

Duon som framför musiken kallar sig kort och gott för hk, vilket står för holmbom&karlsson. Holmbom heter Jan i förnamn, medan Karlssons förnamn är Lennart. De här båda herrarna är hemmahörande i Östergötland, men har hela Sverige som sitt arbetsfält.

–Vi tar med publiken på en musikalisk vandring i Cornelis Vreeswijks fotspår. Med hans sånger och vår berättelse om honom försöker vi komma lite närmare den store konstnären, berättar duon.

En hel del gott

Jan och Lennart har en hel del gott att säga om Cornelis.

– Snäll, vildvuxen och komplicerad. Enkel, ensam och briljant. Allt på samma gång. Cornelis Vreeswijk – en lysande poet, låtskrivare och en av de största trubadurer vi haft i vårt land. Han lämnade jordelivet alldeles för tidigt men hans texter, musik och visskatt finns kvar och får ständigt nya följare.

Inom kort går det alltså att på Cesarstugan i Östra Tunhem ta del av hk:s tolkning av detta musikaliska geni.

Blev inställt

Tilläggas ska att den föreställning med Peter Jezewski (The Boppers), som skulle ha varit på Cesarstugan dagen innan det ovan nämnda arrangemanget, alltså den 25 september, är inställt på grund av för få bokningar.

– Det lutar dock åt en föreställning i oktober istället. Kanske med hans planerade Johnny Cash-föreställning, säger Christian Schmeikal på Cesarstugan.