Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordnade falskt körkort

Den 38-åriga Skövdebon fixade ett körkort utanför Paris i Frankrike. När han stoppas på hemmaplan upptäcker polisen att körkortet är falskt och mannen som kör är dessutom rattfull. Nu döms han till två månaders fängelse.

Skövdebon fick hjälp av en släkting att ordna körkortet. Han åkte till en adress en mil utanför Paris och fick där förarbeviset i handen. Han minns dock inte vad orten hette eller var kontoret låg.

Han såg inte heller att hans efternamn var felstavat och att körkortet inte hade hans namnteckning.

Själv säger mannen att han hela tiden trott att körkortet var äkta eftersom han fått hjälp av en släkting.

Totalfalskt

Med hjälp av Nationellt Forensiskt centrum, NFC, har man konstaterat att handlingen varken säkerhets- eller kvalitetsmässigt håller måttet.

NFC säger också att en äkta handling är framställd i en tryckpress, medan det falska kortet förmodligen är gjort i en skrivare eller kopiator.

Det är helt enkelt totalfalskt.

Rattfylleridom

När polisen stoppar honom är dessutom alkoholhalten i blodet mycket hög, så hög att det inte kan handla om annat än grovt rattfylleri.

Proverna visar på över två promille.

Själv säger 38-åringen att han druckit whisky, men ändå tagit bilen eftersom han skulle besöka ett sjukt barn och missat bussen.

Han uppmärksammas av två ordningsvakter när han kör på en refug och får punktering på två av bilens däck. De ser sedan till att hålla kvar honom tills dess att polisen anländer.

Skaraborgs tingsrätt dömer honom för att han använt en falsk handling, grovt rattfylleri och olovlig körning till två månaders fängelse.