Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är ordkriget mellan Magnus Frisk och Skövde HF - kräver 40 000 i skadestånd

Bråket om att Magnus Frisk fick lämna arbetet som tränare i Skövde HF fortsätter. Nu har både Magnus och Skövde HF lämnat in varsin inlaga till tingsrätten. Det står klart att de har vitt skilda beskrivningar av vad som hänt.

Skövde HF säger Magnus Frisk själv har kontaktat de ansvariga i klubben och sagt att han ville sluta som tränare, vilket Frisk själv förnekar.

Klubben menar också att de meddelat honom att han arbetsbefriats från sysslan som tränare av sportliga skäl och att han skulle få betalt tills dess att kontraktstiden löpte ut. Även detta tillbakavisar Magnus.

Istället konstaterar hans advokat Martin Klette att SHF-tränare fick reda på beslutet via media den 15 november 2017.

Advokaten skriver:

"Den term klubbens representanter här använt sig av var att Magnus Frisk ”entledigades”, vilket är synonymt med begrepp som ”avskeda”, ”bevilja avsked”, ”skilja från tjänsten”, ”avsätta” och ”säga upp”.

Magnus Frisk bestrider att han i någon mening arbetsbefriats. Inte heller har medias uppgifter om avskedande motsagts av någon i klubben menar advokaten.

Martin Klette skriver vidare:

"Magnus Frisk kan inte vitsorda att ”sportsliga skäl” utgjort skälet till hans entledigande. Det enda man från arbetsgivaren sade var att det var ”bra” för klubben att göra så".

Därför kräver den förre tränare 40 000 kronor i skadestånd.

Skövde HF anser dock att allt gått regelrätt till.