Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till skolchefen: "En vecka isär kanske räddar livet på någon av oss"

En skolanställd har många funderingar kring förvaltningens arbete för att hindra smittspridning: "Det förebyggande arbete som ni ständigt lyfter- vart exakt har ni lyft det? För det syns inte där jag arbetar", skriver den anställa.

Kära Hans Persson, förvaltningschef! 

Som ett försenat svar på ditt svar till mig den 27 augusti vill jag först och främst tacka dig för ditt engagemang för att minska smittan av Covid19 i vår skolverksamhet här i Skara.

Jag förstår att ni vid ert veckovist förda arbete om hur coronapandemin bäst ska hanteras, sällan haft oss skolanställda i åtanke. Du skriver att ni har löpande åtgärder men det enda som löper är pandemin som närmar sig med en jättes kliv. Utrymmet för utvärdering och förbättring från er sida är gigantiskt. Det förebyggande arbete som ni ständigt lyfter- vart exakt har ni lyft det? För det syns inte där jag arbetar.

Anders Tegnell rekommenderar att grupper större än 50 inte träffas. Med tanke på sjuktalen på min arbetsplats är vi nog nere på 50 nu, så där är ni i mål. Skönt ändå.

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i SkLT - här kan du skicka in din text.

Anders Tegnell har också hörts säga att om man kan arbeta hemma ska man arbeta hemma. Vi som jobbar i skolans värld sägs mest smittas av andra vuxna i hemmen eller vår arbetsplats, inte av våra elever. Kanske sant, kanske inte. I vilket fall undrar jag varför vi inte arbetar hemifrån under vecka 44.

Alla i personalgruppen har tillgång till Teams och kan arbeta på distans. Vi ska få intressant fortbildning via en föreläsning på nätet men måste sitta tillsammans i arbetsgrupper för att ta del av den. Vi ska äntligen få sammanhållen tid för att diskutera hur vi kan hjälpa våra elever utvecklas men måste sitta i samma rum. Vi har efterlängtad arbetstid för att göra klart enskilt arbete som blivit liggande men måste alla vara på vår skola samtidigt.

En förebyggande sak ni kunde ha tänkt under ert veckovist utförda arbete är att en vecka isär kanske räddar livet på någon av oss. Men nej, det tänkte ni inte.

Stayin' alive på högstadiet?

Svar direkt från skolchefen

Tack för dina tankar! Jag tar med mig dessa vidare i samtalen med rektorerna. Jag vill samtidigt uppmuntra dig att själv föra dialog med din närmsta chef, så att dina tankar kan hanteras och återkopplas i våra vanliga interna kanaler.

Hans Persson - Förvaltningschef

Läs mer: Hur coronasäker är skolan egentligen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel