Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omsorgschefens svar på Kommunals kritik

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Nu svarar omsorgschefen i Skara kommun på kritiken från fackförbundet Kommunal. De menar att medlemmarna inte får den skyddsutrustning de behöver för att skydda sig själva och omsorgstagarna från smitta.

Vi är helt överens med Kommunal att en god samverkan mellan skyddsombud och arbetsgivare på varje arbetsplats är grunden för ett gott arbetsmiljöarbete.

I Skara kommun har vi en fungerande samverkan kring skyddsutrustning med vår personal och fackliga företrädare.

Skara kommun följer de riktlinjer och rekommendationer som ges av Regionens Vårdhygien, Folkhälsomyndigheten samt Arbetsmiljöverket kring när och vilken skyddsutrustning man skall använda.

Vi har avsatt personal som endast arbetar med inköp av skyddsutrustning och i dagsläget har vi en fullgod tillgång på skyddsutrustning. Vi har veckovisa avstämningar med smittskyddsläkare och Medicinskt ansvarig sjuksköterska. En absolut avgörande kunskap är att veta när, vad och hur man skall använda skyddsutrustningen samt att informationen är tydlig och samstämmig. Vi arbetar ständigt med få ut uppdaterad information kring allt från basala hygienrutiner till specifika instruktioner kring skyddsutrustning.

Vår personal gör ett fantastiskt jobb och vi ska trygga den med kunskap och rätt skyddsutrustning vid de olika vårdsituationerna som uppstår. Vi ser det som en av våra absolut viktigaste uppgifter att tillsammans med vår personal ge en säker och professionell vård till våra brukare.

Pernilla Magnusson - förvaltningschef omsorgsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel