Att de personer som finns inom Skara kommuns omsorg än så länge inte verkar ha drabbats av coronaviruset ser man som ett gott tecken på det förebyggande arbete som nu görs.

– Det tyder ju på att vi är duktiga på att följa de föreskrifter och rekommendationer som finns. Vårdpersonalen gör ett fantastiskt jobb, säger kommunikationschefen Peter Blom.

Samtidigt tar man höjd för att det kan bli värre och just nu görs bland annat det tidigare vandrarhemmet i Vasaparken om för att kunna fungera som korttidsboende. Men andra lokaler kan också komma att användas om behov skulle uppstå kopplat till coronaviruset.

Relaterat till artikeln

– Det förs dialog med externa som gett erbjudanden om lokaler som finns. Om läget skulle förvärras ska den dialogen fortsätta.

Bland annat handlar det om den tidigare vårdcentralen Malmen som nu står tom, bekräftar kommunikationschefen.

– Men vi försöker använda de egna lokalerna fullt ut i första hand.

På måndagen deltog Peter Blom återigen i kommunens krisgruppsmöte. Där togs ytterligare beslut för att hindra smittspridning av coronaviruset.

– Vi kommer från och med idag (måndag) att pausa tidningshörnan som vi har i stadshuset. En plats där vi gett Skaraborna möjlighet att komma in och läsa tidningen.

Beslutet gäller tills vidare.