Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna skulle rädda hund – orsakade olycka

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Vid åtta på tisdagsmorgonen skedde en olycka på 184:an mellan Skara och Vinninga. En kvinna skulle fånga in en hund - istället slutade det med en olycka och tre till sjukhus.

Enligt de första uppgifterna är det minst en bil inblandad i olyckan och det uppstod viss köbildning i ena körfältet när räddningstjänsten arbetade på platsen.

Per Gustafsson vid räddningstjänsten i Lidköping uppgav vid niotiden att man just hade lämnat platsen och var på väg tillbaka till stationen.

– Det jag vet hittills är att det var en påkörningsolycka bakifrån med två bilar inblandade.

Enligt Thomas Algotsson, styrkeledare hos räddningstjänsten började allt med att en kvinnlig förare som körde mot Skara från Lidköping fick syn på en hund på vägen som sprang lös.

Hon stannade vid vägen och gick ut för att fånga in hunden.

– Men då kom det en bil som bromsade kraftigt när föraren upptäckte kvinnan på vägen. Bilen bakom hann inte bromsa utan körde in i bilen framför.

I den påkörda bilen fanns en kvinna som fördes till sjukhus för kontroll. I bilen som körde på satt en kvinna, en man och ett barn.

– Kvinnan och barnet fördes till sjukhus för kontroll, säger Thomas Algotsson.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningarna.

– Det blev inga större köer och var inte så mycket trafik.

Kvinnan som skulle rädda hunden klarade sig från fysiska skador men blev ”rätt skärrad” när hon insåg vad som hade hänt.

Thomas Algotsson vet inte om de krockade bilarna hade för hög hastighet, låg för nära eller blev bländade att den låga solen.