Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olstorp laddar för säsongen - här är alla artisterna

Programmet för Olstorps festplats är nu spikat. På scenen står bland annat Arvingarna och Olstorpsveteranen Björn Rosenström. – Rosenström måste vi ha, annars blir det ramaskri, säger Peter Johansson, en av ägarna till Olstorps festplats

Den 18 maj är det säsongspremiär på Olstorps festplats. Då står Björn Rosenström på scenen, en artist som besökt festplatsen i många år.

– Skulle vi inte köra Björn Rosenström så skulle det bli ramaskri bland våra besökare och kommer inte Drängarna vet jag inte vad våra 2 500 besökare gör, säger Peter Johansson som driver anläggningen tillsammans med Ingemar Joby.

Han är extra glad för att ha lyckats boka in Arvingarna, som är aktuella i Melodifestivalen.

– Vi är både överraskade och glada. Bandet kommer inte att uppträda på så många ställen i sommar, dels för att de deltar i Melodifestivalen och dels för att de turnerar med Diggiloo.

Förra året kom 17 000 besökare till parken och det är rekord, säger Peter Johansson,

Nu hoppas han förstås att det ska komma lika många och mycket talar för det, menar han.

– Det finns en trend i samhället att träffas och mötas på det här sättet, ute i en miljö med chokladhjul, tombola och kulörta lampor. Det är ett enkelt sätt att umgås. Man morsar och säger tjena till någon man känner och även till någon man inte känner och träffar på så sätt nya människor.

De flesta av Olstorps besökare är mellan 23 och 35 år. Det har dock hänt att betydligt äldre gäster dykt upp. Peter Johansson berättar om den 88-årige mannen som besökte Olstorp tre gånger en sommar.

– Han kom med färdtjänst från ålderdomshemmet, ställde sig i kön och pratade med ungdomarna och ungdomarna pratade med honom. Sedan berättade han att så mycket glädje och energi hade han inte känt på många år. Det är på något sätt symbolen för Olstorp, det finns en bredd bland publiken, människor är snälla och glada och de känner sig trygga här.