– Thomas och Olof är drömvärvningar för mig och jag ser dom båda som viktiga ankare i Olinsgymnasiets framtida utveckling, säger huvudmannen Kristian Wejshag i ett pressutskick.

Olof Lindblad som till hösten blir rektor i Skara är också hemmahörande i Skara och har arbetat med skola sedan 2002. I grunden är han lärarutbildad SO lärare. Han har även varit lärare och rektor för Lärokällan i Skara. 2010 startade Olof, tillsammans med vännen Mårten Bremer, Ekhamraskolan i Mariestad. Idag driver de även Lillängskolan och tillsammans har de två skolenheterna 360 elever och 42 anställda.

Olof Lindblad blir till hösten blir rektor på Olinsgymnasiet i Skara.

Foto Pressbild

– Under mina år i skolan har jag förstått vikten av att ha en god arbetsrelation till eleverna. Relationen till eleverna är grunden för lärandet, säger han i pressutskicket och fortsätter:

– En stor inspiration till tjänsten är att, tillsammans med andra som brinner för skola och utbildning, kämpa med att få elever att uppleva glädjen i att lyckas nå utbildningens- och sina individuella mål. Jag ser i och med detta en stor och inspirerande utmaning att vara delaktig i att utveckla och driva Olinsgymnasiet framåt.

Roos rektor i Götene

Thomas Roos blir rektor för Olinsgymnasiets campus Götene.

Foto Pressbild

Det också klar att det till hösten är Thomas Roos som blir rektor för det nya campus Götene. Han är hemmahörande i Hangelösa och startade sin yrkeskarriär inom tillverkningsindustrin och tjänstesektorn men efter akademiska studier klev han in i utbildningsvärlden 2001. Thomas började då som studie- och yrkesvägledare på Katedralskolan i Skara och  har sedan dess bland annat verkat som rektor inom Vuxenutbildningen i Skaraborg, med ansvar för yrkesutbildningar.

– Jag ser verkligen fram emot utmaningen att bygga upp en helt ny gymnasieskola med fokus på yrkesutbildningar, där även vuxna ska kunna få sin yrkesutbildning. Jag ser väldigt stora möjligheter till att utveckla ett koncept med utbildningar i mycket nära samverkan med det lokala närings- och arbetslivet, där stora delar av lärandet ska ske. Ett koncept som inspireras av Finlands och andra europeiska länders sätt att utforma yrkesutbildningar. Jag har mycket goda erfarenheter från tidigare arbete med yrkesutbildningar i Götene. Att jag sedan ett år är bosatt i Götene kommun inspirerar mig än mer. Att få bidra med detta i sin egna hemkommun är naturligtvis extra roligt.