Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya vandringar på platåbergen i sommar

Hemester är sommarens trendord och fler vill upptäcka naturen hemma. Det intresset tar nu Platåbergens Geopark vara på, i sommar och höst kommer de i samarbete med lokala företagare att genomföra mat- och upplevelsevandringar på platåbergen i Skaraborg.

I en serie om sex vandringar får besökare möjligheten att upptäcka platåbergslandskapet och dess identitet och samtidigt äta mat med lokal anknytning.

– Vi har satt samman en serie av vandringar som ger väldigt olika bilder av platåbergslandskapet. Dessutom får man möjlighet att smaka på områdets mat och allt i samarbete med lokala guider, säger Anna Bergengren, koordinator för Platåbergens geopark, i ett pressmeddelande.

Vandringarna genomförs med lokala guider och lokala företagare står för matupplevelsen. Den första vandringen genomförs på Halleberg den 25 juni och därefter följer Lugnås 4 juli, Gössäter på Kinnekulle 12 juli, Stolan på Billingen 23 augusti, Ålleberg 6 september och till sist Jättadalen och Öglunda grottor på Billingen 3 oktober. Serien av vandringar är ett samarbete mellan Platåbergens geopark och projektet Visit Skaraborg som leds av Next Skövde.

– Inom projektet Visit Skaraborg jobbar vi med att samla ihop och synliggöra allt spännande som finns på liten yta i Skaraborg. Vandringarna i platåbergslandskapet är en sådan produkt som ger goda möjligheter att uppleva olika delar av Skaraborg, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.