Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya regler för barnomsorg under coronaperioden

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Alla vårdnadshavare som har barn på förskola och fritids i Skara kommun informeras nu om vad som gäller om de är eller blir permitterade från sina jobb under coronaperioden. För heltidspermitterade blir det bland annat stopp att lämna sina barn på fritids.

Barn till heltidspermitterade föräldrar har inte längre rätt att vistas på fritids i Skara kommun. Barnets placering kommer att räknas som vilande och föräldrarna behöver inte betala någon avgift, det skriver Skara kommun i en information som nu går ut till vårdnadshavare.

För de som är deltidspermitterade gäller ordinarie barnomsorgsregler, vilket innebär att barnet kommer att få vara på fritids när föräldern arbetar.

Familjer som inte är permitterade, men ändå väljer att ha barnet hemma, betalar ingen avgift under coronaperioden.

Förskolebarnen har kvar 15 timmar

De som har barn på förskola och som själva är helt permitterade från sitt arbete kommer kunna ha sitt barn på förskolan 15 timmar per vecka. Om man istället väljer att förskolebarnet ska vara hemma behöver man inte betala någon avgift, men får behålla sin placering som då räknas som vilande.

De som är heltidspermitterade och som har en planerad inskolning på förskolan kan välja att flytta fram den.

Varje familj ansvarar för att meddela förskola och/eller fritidshem och kommunens barnomsorgsadministration under vilken period barnet är hemma, kopplat till permitteringar. Allt enligt den information som nu går ut till vårdnadshavare i Skara kommun.

Beslutet gäller från och med fredagen den 3 april.