Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya planer för bostäder

Fler villatomter i Sörskogen, LSS-boende i centrum och utveckling av Skaras östra entré. Det är något av vad det tas fram nya detaljplaner för.

Detaljplanerna för några fastigheter som ligger tämligen centralt i Skara tätort ska ses över. Bakgrunden är att en privat fastighetsägare ämnar uppföra ett LSS-boende vid Gråbrödragatan, berättar Ylva Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fastigheterna ligger dels mellan vårdcentrumet vid Malmgatan och Gråbrödragatan, dels området väster om Västergötlands museum samt delar av SLU. Tanken är att ge förutsättningar för att kunna bygga bostäder, men även kulturella besöksanläggningar nämns i tjänsteskrivelsen. Kommunstyrelsen har ställt sig bakom att inleda planläggningen.

Kommunstyrelsen har även beslutat att en ny detaljplan ska ut på samråd. Det gäller området där Skara tätorts östra entré ligger, mellan Vilan och vägen mot Skövde.

Vidare ska detaljplanen för Sörskogen norra etapp 2 skickas ut på granskning.

– Det är kommunens fortsatta utbyggnad av Sörskogen. Det handlar om fler villatomter, plats för en eventuell förskola och en lekpark. Känslan av natur bevaras, det är en attraktiv och fin detaljplan som är framtagen, säger Ylva Petterson.