Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya hus växer fram på Skaraborgs Sjukhus

Arbetet med att bygga Skaraborgs Sjukhus nya akut-, service och psykiatriblock rullar på. Västfastigheters projektledare Joakim Staaf rapporterar att såväl tidsplan som budget följs och att det mesta rullat på enligt plan. Detta skriver Skaraborgs sjukhus i ett pressmeddelande.

Arbetet med ASP-blocken påbörjades för ett och ett halvt år sedan. Och redan nu är det så kallat ”tätt hus” på delar av båda fastigheterna.

– Det innebär att vi har tak och väggar på delar av de nya byggnaderna. På psykiatriblocket kommer hela stommen att vara på plats i november. AS-blocket kommer ha tätt hus på etapp två i oktober, berättar Joakim Staaf.

Under hösten kommer det invändiga arbetet att varvas upp med montage av innerväggar i olika etapper. Det innebär ett större flöde av människor på plats på bygget.

– Hittills har vi toppat med 200 personer på plats men fram emot årsskiftet kommer vi vara upp emot 300 personer samtidigt.

Nybyggnationen av de två fastigheterna på bortre sidan av Skaraborgs Sjukhus, Skövde, kommer att resultera i två huskroppar, den ena på 40 000 kvadratmeter som ska innehålla en ny akutmottagning med röntgen och ambulansintag, den andra på 27 000 kvadratmeter med lokaler för den vuxenpsykiatriska vården.

Arbetet på plats sköts av Byggdialog. AS-blockets utformning är gjord av Tyréns arkitekter och P-blockets utformning är gjord av Semrén & Månsson arkitekter.