Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bränder i Vara – butikslokal nedbrunnen

 
Bränderna i Vedum 2018
Visa alla artiklar

En industribyggnad har brunnit ner på Fabriksgatan i Vedum. Ytterligare en brand har utbrutit i Larv där ett klubbhus står i lågor. Båda bränderna rubriceras som mordbrand.

01:33 på måndagsnatten kom ett larm om en brand på Vedums kök på Fabriksgatan i Vedum. En kraftig brand hade utbrutit i en butikslokal när räddningstjänst kom till plats.

– Vi hade en kraftig värmeutveckling och gnistregn. Som tur var låg vinden rätt, annars hade elden kunnat sprida sig till närliggande kontorsbyggnad, säger Robert Hansen, styrkeledare.

Totalt arbetade tre styrkor på sammanlagt 18 man med släckningsarbetet, men kunde inte hindra att byggnaden brann ner. Brandmän är kvar på platsen för eftersläckning.

Strax efter fyra larmades räddningstjänsten till Larvs idrottsplats, där en brand utbrutit i ett klubbhus.

– Det hade börjat brinna på två toaletter i källaren, så förmodligen är det någon som har tänt på. Vi gick in med rökdykare och vi har nu kontroll på läget, säger Robert Hansen.

Branden i Vedum orsakade också ett temporärt totalstopp i tågtrafiken mellan Herrljunga och Göteborg. Tågtrafiken återupptogs igen efter klockan tolv.