Det var i maj som bröderna Alexander och Jesper Kyrk efter hårt arbete kunde öppna Skövdes nya bowlinghall på Norrmalm.

Vi var med i arbetet och hjälpte till exempel hantverkarna att hämta material eller köra skräp till tippen. Så vi har varit här under hela byggprocessen.

Allt hårt slit gav utdelning. Häromveckan hörde företaget som levererat bowlingbanorna av sig. De tyckte att hallen blivit så pass bra att de skulle nominera hallen som sin kandidat i tävlingen "Världens finaste bowlinghall", som arrangeras av den internationella bowlingtidningen Bowlers Journal.

Det handlar inte bara om banorna, utan allting runtomkring också, som restaurangen, inredningen och hur färgerna matchar varandra. Så nu har vi haft här en fotograf som fotat hallen.

Gensvaret har varit positivt även inom rikets gränser.

Flera hallägare från Skaraborg och Jönköping har varit här och kollat. Sen ringde de från Storuman också, de höll på att bygga en ny bowlinghall där och ville ha lite tips. Dessutom var de här från Sveriges bowlinghallars riksförbund och han som var här sade att han aldrig sett en så välplanerad hall.

När tidningen är på besök träffar vi Jesper och pappa Mikael. De märks på dem att de är stolta över hur hallen blivit.

 Med hjälp av lite tur har vi träffat precis rätt. Vi har inte köpt något färdigt, allt är gjort efter ritning som vi själva vill ha det och därför har vi inte kollat på prislappen alla gånger. Vi är jättestolta, och nu gäller det att förvalta det väl.

Förutom ren nöjesbowling har tävlingsbowlingen tagit plats i hallen. Alexander och Jesper har tillsammans med pappa Mikael startat bowlinglag med Skövde AIK:s namn igen, efter 30 års frånvaro. I premiären, mot Jönköpings BS/Boys, blev det seger med 11-9.

Laget består av en blandning av spelare som spelat tidigare och lagt av som nu börjat igen och vissa som är nybörjare.