Knappt har säsongen fått ett abrupt slut innan Skara HF presenterar ett nyförvärv för nästa säsong. Via sin hemsida meddelar klubben att Johanna Kjellman, 28, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skara HF.

– Det var ganska enkelt i slutändan. Det verkar vara en härlig stämning i laget, bra go och en framåtanda. Viljan att bli bättre och bättre känns tydligt. Skara HF har bara börjat resan till nya höjder och jag vill gärna vara med på det tåget. Dessutom känns det otroligt inspirerande att få spela inför en sådan hängiven publik, säger Kjellman till klubbens hemsida.

Kjellman (med Lidköpingsklubben RP IF som moderförening) kommer från Kungälvs HK, åtta i SHE denna säsong. Den här säsongen toppar Kjellman MEP-ligan (most effective player-index) bland seriens målvakter, ett par platser före trean Lærke Sørensen som imponerat under sin första säsong i Skara HF.

Räddningsprocentsmässigt blev Kjellman delad sexa med sina 37 procent. En procent lägre än Sørensen.

– Det känns otroligt kul och spännande. Skara HF har något fint på gång och jag ser fram emot att få vara med på den resan. Det ska bli väldigt roligt att spela tillsammans med Lærke och visst kan vi bli ett riktigt bra målvaktspar.

Även tränaren Magnus Frisk är nöjd med tillskottet.

– Johanna bildar tillsammans med Laerke en kompetent duo som ger större taktisk flexibilitet till vår defensiv. Johannas erfarenhet kommer att göra mycket nytta, säger han.

Sørensen har sedan tidigare förlängt sitt kontrakt med Skara HF. Utav de två andra målvakterna i den nuvarande truppen är det en som har kontrakt över nästa säsong, Christina Lövgren Hallberg. Natasha Antikj sitter däremot på ett utgående kontrakt.