Skaraborgs Läns Tidning fortsätter att locka allt fler läsare. Under förra året hade tidningens sajt över 5 miljoner besök på webben. Tillsammans klickade de över 14 miljoner gånger på 2018 års artiklar.

– Det är svindlande när man tänker på det. Vi har satsat på agendasättande nyhets- och sportjournalistik och bjöd förra året dessutom på en valbevakning som jag aldrig tror att Skara skådat tidigare. Det ger resultat och det sporrar oss så klart att fortsätta att vara i framkant när det kommer till lokaljournalistik, säger Sandra Skeppar.

Nytt år betyder nya utmaningar och nu vill tidningen ha läsarnas hjälp.

– Det finns massor med saker som händer som vi inte har en susning om. Sådant som det behöver nystas och grävas i eller spännande personer och företeelser som borde belysas mer. Där är läsarnas tips helt avgörande för att vi ska kunna göra en så bra bevakning som möjligt. Skaraborna förtjänar det, säger Sandra Skeppar.

Granskningar står fortsatt högt upp i prioritetsordningen. Fler TV-sändningar av olika slag planeras det också för. Under året hoppas tidningen dessutom kunna ge webbläsarna nyheter och sport i podd-format.

– Allt fler uppskattar att lyssna på podd. Det är något även vi kikar på. Exakt vad det blir och hur ofta är ännu inte bestämt, men vi siktar på att komma igång under året. Även där vore det kul att få lite idéer från läsarna vad de skulle uppskatta att lyssna på, säger Sandra Skeppar.

Tips och idéer tas emot via mail: red.sklt@vgt.se. Det går även att ringa till oss på redaktionen på 0511-770102 eller kontakta SkLT via Facebook.